شمارۀ شاخص عفو بین الملل: MDE 13/082/2007
UA 176/07
زندانی عقیدتی / نگرانی پزشکی
6 ژوئیۀ 2007
ایران
محمود صالحی، فعال اتحادیه ای
محمود صالحی، فعال اتحادیه ای که از 9 آوریل در زندان به سر می برد به شدت بیمار و از مراقبت پزشکی تخصصی مورد نیاز محروم است. عفو بین الملل اعتقاد دارد که محمود صالحی زندانی عقیدتی است و صرفاَ به دلیل اِعمال مسالمت آمیز حق خود در آزادی بیان و آزادی تشکل در رابطه با تظاهرات اول ماه مه 2004 و فعالیت های مسالمت آمیز اتحادیه ای در باز داشت به سر می برد.
محمود صالحی سخنگوی کمیتۀ تشکیلات برای استقرار اتحادیه ها، رئیس سابق اتحادیۀ کارگران نانوای سقز، و عضو بنیانگذار کمیتۀ هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری است. او پس از تظاهرات مسالمت آمیز برای بزرگداشت اول ماه مه 2004 همراه با 6 فعال اتحادیه ای دیگر دستگیر شد. همۀ آنان بعداَ با سپردن وثیقه در همان ماه آزاد شدند. در نوامبر 2005 محمود صالحی به 5 سال زندان و سه سال تبعید داخلی در شهر قروه در شمال غرب استان کردستان محکوم گردید. طبق آنچه گزارش شده دادستان در محاکمۀ محمود صالحی، فعالیت های اتحادیه ای او را همچون مدرک جرمی به ضدش به کار برده و از ملاقاتش با مقامات کنفدرانس بین المللی اتحادیه های آزاد کارگری (ICFTU ) در آوریل 2004 ، اندکی پیش از تظاهرات اول ماه مه [2004] سخن گفته است. محکومیت صالحی در دادگاه تجدید نظر تغییر کرد اما پس از محاکمۀ مجدد در 11 نوامبر 2006 در دادگاه انقلاب سقز به 4 سال زندان به جرم «توطئه اقدام به ضد امنیت ملی» طبق مادۀ 610 قانون مجازات اسلامی محکوم شد. به دنبال تقاضای تجدید نظر، که آخرین استماع آن در 11 مارس [2007] صورت گرفت، محکومیت او به 1 سال زندان [قطعی] و سه سال زندان تعلیقی کاهش یافت.
محمود صالحی در 9 آوریل 2007 باز داشت شد. پسر محمود صالحی در سایت شبکۀ همبستگی کارگران باز داشت پدرش را چنین توصیف می کند:
«یکی از مأموران نیروهای امنیتی سقز به محل کار محمود صالحی (پدرم) رفت و به پدرم گفت که فرماندار و دادستان می خواهند با او در بارۀ مراسم اول ماه مه امسال گفتگو کنند. پدر من ...با این مأمور به دادسرا رفت. به محض ورود به دادسرا پدرم فهمید که این احضار هیچ ربطی به ماه مه [امسال] ندارد! بلکه در بارۀ بزرگداشت اول ماه مه 2004 و محکومیت 4 سالۀ او است. دادگاه تجدید نظر اخیراَ این حکم را به یک سال زندان قطعی و سه سال زندان تعلیقی تبدیل کرد که مقامات قانونی می خواهند با روشی غیر قانونی به اجرا بگذارند. مقامات قانونی به رغم اعتراضات پدر و مادرم، و امتناع پدرم از امضای حکم و بدون توجه به تقاضاهای تجدید نظر و اعتراضات او فوراَ به اقدامات شدید امنیتی روی آوردند. چند مأمور او را محاصره کردند و درون ماشینی انداختند. ماشین حامل پدر من که توسط چند خودرو پلیس اسکورت می شد شهر را به مقصد نامعلومی ترک کرد. پدر من نخستین کسی است که محکومیتش بدین طریق به اجرا در آمده و فوراَ به زندان منتقل شده است. این حکم می بایست قبلاَ به او ابلاغ می شد تا بتواند خود را برای آن آماده کند.»
محمود صالحی تنها یک کلیه دارد و بنا به آنچه گزارش شده از بیماری سنگ کلیه رنج می برد و گفته می شود به مداوای دیالیزی نیازمند است. نامه ای از پزشک او با اعلام اینکه محمود صالحی باید در بیرون از زندان مداوا شود در ناریخ 15 ماه مه به مقامات زندان داده شده است. وکیل مدافع او در 8 ژوئن اعلام کرد که محمود صالحی در اعتراض به زندانی شدنش در سنندج که 400 کیلومتر از محل زندگی خانواده اش فاصله دارد [170 کیلومتر صحیح است – مترجم] دست به اعتصاب غذا زده است. عفو بین الملل نمی داند آیا او به اعتصاب غذایش ادامه می دهد یا نه اما گزارش شده که صالحی دچار مشکلات روده و قلب شده است. گزارش شده که در 17 ژوئن به بیمارستان توحید انتقال یافته اما پس از آن به زندان برگردانده شده است.
محمود صالحی از ملاقات با وکیل و خانواده اش محروم است؛ خانوادۀ او تنها اجازۀ تماس تلفنی با او دارند.
او قبلاَ نیز چند بار دستگیر شده است. عفو بین الملل در سال 2000 به حمایت از او وارد عمل شد (نگاه کنید به Medical Writing Action: Ill-health Mahmood Salehi, AI Index: MDE 13/30/00).
توصیۀ عمل
لطفاَ برخی از پیشنهاد های زیر را انتخاب کنید و با کلمات خود نامه ای به فارسی، عربی، کردی، انگلیسی یا فرانسوی بنویسید:
اظهار نگرانی از گزارش ها در بارۀ بیماری شدید محمود صالحی فعال اتحادیه ای که در زندان سنندج بازداشت است و در خواست اینکه همۀ مراقبت های پزشکی لازم در بارۀ او به عمل آید و در صورت لزوم از تسهیلات پزشکی بیرون از زندان استفاده شود
در خواست موافقت با ملاقات منظم خانواده و وکیل صالحی با او
در خواست آزادی فوری و بی قید و شرط محمود صالحی چون او زندانی عقیدتی است و صرفاَ به دلیل اِعمال مسالمت آمیز حق خود در آزادی بیان و آزادی تشکل در رابطه با تظاهرات اول ماه مه 2004 و فعالیت های مسالمت آمیز اتحادیه ای در باز داشت به سر می برد.
خطاب به:
رهبر جمهوری اسلامی:
آیت الله سید علی خامنه ای
دفتر رهبری
خیابان شهدا
قم، جمهوری اسلامی ایران
Email : info@leader.ir
و یا
istiftaa@wilayah.org
Fax : 011 98 251 774 2228
رئیس قوۀ قضائیه:
آیت الله محمود هاشمی شاهرودی
وزارت داد گستری
پارک شهر
تهران، جمهوری اسلامی ایران
رونوشت به:
آقای سید مهدی محبی
کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران
Chargé d’Affaires, Embassy for the Islamic Republic of Iran
245 Metcalfe Street
Ottawa, Ontario K2P 2K2
Fax: (613) 232-5712
فرماندار کردستان اسماعیل نجار
فقط با ایمیل
به فارسی و کردی در شکل feedback در بخش فارسی سایت به آدرس زیر:
http://www.ostan-kd.ir/Default.aspx?tabId=150&cv=4@0_1
به زبان های دیگر در شکل feedback در بخش انگلیسی سایت به آدرس زیر:
http://en.ostan-kd.ir/Default.aspx?TabID=59
پاسخ فوری شما به این فراخوان یک عمل، حیاتی و ارزنده است.
مریلین مک کیم و آدریانا سالازار
مسؤلان هماهنگی شبکۀ عمل اضطراری
عفو بین الملل کانادا
شمارۀ 14 خیابان داندونالد،
تورونتو، انتاریو کد پستی M4Y 1K2
Phone: 416-363-9933 ext 25 Fax: 416-363-3103
http://www.amnesty.ca/urgentaction
ترجمه و تكثير: اتحاد بين المللي در حمايت از كارگران در ايران
info@workers-iran.org or alliance@workers-iran.org.
www.workers-iran.org
http://www.etehadbinalmelali.com/INDEXI.htm