کنگره دوم منصور حکمت روز چهارم ژوئیه 2010 در های گیت لندن برگزار شد. در این روز بمنظور گرامیداشت منصور حکمت، در هشتمین سالگرد درگذشت این انسان بزرگ، بدعوت بنیاد منصور حکمت جمعی از دوستداران وی ابتدا در گورستان های گیت تجمع کردند. ساعت 1 بعدازظهر همگی بسوی تندیس وی حرکت کردند و در آنجا گرد آمدند. سبدها و دسته گل های متعدد و همچنین شاخه های گل رز که بسیاری از آنها توسط دوستداران منصور حکمت از ایران سفارش داده شده بود در پای تندیس گذاشته شد.
جمع ها و سازمان های زیر در گرامیداشت منصور حکمت پیام و گل ارسال کرده بودند: علاوه بر حاضرین در مراسم، حزب اتحاد کمونیسم کارگری، سازمان آزادی زن، خانواده و دوستان، دسته های گلی از جانب محافل کارگری و جمع هایی از کارگران فاز 1 تا 6 و فازهای 9 و 10عسلویه، ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی اراک و ارومیه، ایران خودرو، پالایشگاه اصفهان، صنایع فولاد اصفهان، کارگران بوشهر، خدمات شیراز، کارگران فصلی دماوند، پرستاران اندیمشک، کمیته اعتصاب سنندج، مادر عزیزان از سنندج، جوانان طرفدار منصور حکمت سنندج، فعالین حزب اتحاد کمونیسم کارگری در نقده، اشنویه، پیرانشهر، ارومیه، بوکان و سردشت و دانشجويان آزادیخواه تبريز. برخی از پیام ها بقرار زیر است:
کمیته اعتصاب سنندج: یاد و خاطره منصور حکمت را با سازماندهی کمونیستی برای امر انقلاب کارگری گرامی خواهيم داشت. کارگران بوشهر: آرزوی ما این بود می توانستیم خود حضور داشته باشیم و اعلام کنیم، نقش و جایگاه منصور حکمت در میان کارگران مهم بوده است و امروز اگر در هر گوشه ای موفقیت هایی به چشم می خورد نمی توان در این موفقيت، نقش منصور حکمت را نديد. فولاد اصفهان: ياد منصور حکمت هميشه گرامی است و در هر قدمی که می گذاریم احساس می کنیم در کنار ماست. احساس زيبايی است. حتی گاها وقتی با کارفرما مذاکره می کنیم و جاهایی کرنش می کنیم انگار دارد از زیر میز به پايمان می زند و می گويد کوتاه نیا حق با توست. واقعا در قدم به قدم مبارزات منصور حکمت را می بينیم. اگر چه جایش خالی است اما آنچه که برای ما بجا گذاشته است چراغ رسیدن به يک دنیای برابر و بهتر است. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد. مادر عزیزان سنندج: بدون تردید هر کسی که در این شرایط و اوضاع ایران از منصور حکمت دفاع می کند از آرمانهایی دفاع می کند که عزيزانمان جانشان را بخاطر آنها از دست دادند. جمعی از پرستادارن اندیمشک: وقتی اطلاعیه حزب اتحاد کمونیسم کارگری در مورد وضعیت پرستاران منتشر شد، مسئولين بیمارستان به جنب جوش افتادند. ما فهميديم که در ترس از اينکه رو یا روریی با حزب اتحاد کمونیسم کارگری زیاد شود سریع به خواستهای ما پاسخ دادند. زنده باد منصور حکمت. زنده باد حزب اتحاد کمونیسم کارگری. زنده باد خانم آذر ماجدی، مسئول بنیاد منصور حکمت. دانشجويان آزادیخواه تبريز: یاد منصور حکمت را با ادامه راهش گرامی می داريم. این بیان کل آنچه است که منصور حکمت آرزو داشته است. جمعی از فعالين حزب اتحاد کمونیسم کارگری از شهرهای پيرانشهر، نقده، اشنویه، ارومیه، بوکان و سردشت: اگر چه در جمع خود یاد عزيز منصور حکمت را گرامی می داريم، اما به این مناسبت که کنگره منصور حکمت است در يک جمله کل صحبتهای خود را خلاصه می کنیم، اساس سوسياليسم انسان است. منصور حکمت یکی از چهرها و شخصیتهایی است که دوستانش با افتخار از او یاد می کنند و دشمنانش با احترام از او صحبت می کنند.
پس از گل گذاری در پای تندیس، آذر ماجدی طی سخنانی از همه حاضرین و دوستداران منصور حکمت در ایران که با پیام ها و گل یاد او را گرامی داشته بودند، تشکر کرد. وی گفت که بسیار خشنود است که این امکان فراهم آمده است تا بتوانیم یاد منصور حکمت را در کنار دوستدارانش گرامی بداریم. "در سال 2003، زمانی که این تندیس در های گیت نصب شد و ما سالگرد منصور حکمت را گرامی داشتیم، گفتم که امیدوارم این نقطه که میعادگاه مارکس و منصور حکمت است، به میعادگاه کلیه انسان های آزادیخواه، برابری طلب و کمونیست جهان بدل شود. نقطه ای که امیدبخش ایجاد یک دنیای بهتر باشد. امروز هم میخواهم بر همین نکته تاکید کنم. با در نظر گرفتن ضرباتی که جنبش کمونیسم کارگری پس از مرگ منصور حکمت متحمل شد، این یک واقعیت شیرین است که موفق شدیم بر برخی از ضربات و دلسردی های منتج از آن فائق بیاییم. حفره ای که فقدان او در قلب های مان ایجاد کرده است، هیچگاه پر نخواهد شد. جای او همیشه خالی است. فقدان او را همواره و هر روزه احساس می کنیم. بویژه در سال گذشته در خیزش عظیم مردم علیه رژیم اسلامی بیش از هر زمانی کمونیست های کارگری و دوستداران فقدان او را احساس کردند. بحق باید گفت و بسیاری هر روزه تکرار می کنند که اگر منصور حکمت بود، موازنه قدرت و معادلات سیاسی در ایران متفاوت می بود. جای خوشحالی است که امروز تعدادی از دوستان قدیمی او در کنار نسل جوان اینجا گرد آمده اند تا یاد او را گرامی بدارند."
بعد از آن ایرج فرزاد، مجید حسینی و سیاوش دانشور سخنانی را در گرامیداشت منصور حکمت ابراز داشتند. سپس همگی در پای مقبره مارکس گل گذاشتند و بسوی محل کنگره که در همان های گیت بود، حرکت کردند. کنگره در ساعت 4 بعد از ظهر کار خود را آغاز کرد و تا 8 و نیم شب ادامه یافت. ابتدا مریم کوشا، گرداننده کنگره، به شرکت کنندگان در کنگره چه در سالن و چه در شبکه پالتاک خوش آمد گفت. از دوستانی که بویژه از ایران گل و پیام ارسال کرده بودند، تشکر کرد. بعد از آن آذر ماجدی باردیگر از همه تشکر کرد و سخنانی را در گرامیداشت منصور حکمت بیان کرد. سپس یک اسلاید شو که نشانگر بخش هایی از زندگی ژوبین رازانی یا منصور حکمت بود به نمایش گذاشته شد که مورد استقبال بسیار گرم حاضرین قرار گرفت.
پس از آن سخنرانان بترتیب ایرج فرزاد، نسرین رمضانعلی (از طریق پالتاک) سیاوش دانشور، مجید حسینی، علی جوادی (از طریق پالتاک) و آذر ماجدی سخنرانی کردند. آنگاه میکرفن در اختیار حاضرین قرار گرفت که در صورت علاقه خاطره یا صحبتی بیاد منصور حکمت بیان کنند. در این بخش، یدی کریمی و عبدالله کهنه پوشی از سالن و سعید مدانلو و علی طاهری از پالتاک خاطرات بسیار شنیدنی و نظراتی ابراز کردند. مراسم با سخنان پایانی آذر ماجدی که طی آن اعلام کرد که تدارک برای کنگره سوم را بزودی آغاز خواهیم کرد، به پایان رسید. این مراسم در یک فضای بسیار گرم و رفیقانه برگزار شد.
عکس هایی از این مراسم در لینک زیر قابل دسترس است:
http://picasaweb.google.co.uk/karim.savalan/Kongre2_MansourHekmat4Juli2010?authkey=Gv1sRgCJLA7bHszdCzuQE&feat=email#
بزودی فیلم این مراسم در وب سایت های مربوطه قابل مشاهده خواهد بود. متن کتبی سخنرانی ها نیز در یک بولتن ویژه منتشر خواهد شد. در مراسم، میزی از انتشارات بنیاد منصور حکمت وجود داشت که مورد بازدید شرکت کنندگان قرار گرفت. تعدادی از آثار منصور حکمت بفروش رسید و مبالغی کمک مالی از طرف دوستداران جمع آوری شد.