پاسخ این وضعیت چیست؟

کارگران قربانیان هر روزه سرمایه داری در ایران هستند.  زندگی در حکومت اسلامی سرمایه برای کارگران، زندگی در جهنمی پهناور است. آنچه در زیر آمده است تنها گوشه ای از واقعیت تلخ و ناهنجار زندگی کارگران و مردم کارکن و زحمتکش در حکومت اسلامی است که حتی در رسانه های نیمه دولتی نیز انعکاس یافته اند. زندگی در چنین شرایطی مترادف با مرگ و نابودی تدریجی است. این جهنم دستپخت مشترک اسلام و سرمایه است. این کارنامه سرمایه و اسلام در ایران است.

چیت سازی بهشر: ۶ ماه بدون حقوق
۲۹۵ کارگر کارخانه چیت سازی بهشهر شش ماه است که هیچگونه حقوق و مزایایی دریافت نکرده اند. این کارخانه قبلا حدود ۱۷۶۰ کارگر داشت که به تدریج و طی سالهای اخیر ۶۰۰ کارگر این کارخانه را با پرداخت حقوق سنواتی، به ازاء هر سال ۴۵ روز، تسویه حساب کرده و بیش از ۵۰۰ کارگر دیگر این کارخانه را هم با کمک طرح بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور بازنشسته کرده اند.  

 بیمارستان مصطفی خمینی طبس: ۹ ماه بدون حقوق
یکی از کارگران بیمارستان طبس گفته است که "بیش از ۳۰ شرکت خدماتی مستقر در بیمارستان مصطفی خمینی  طبس، بیش از ۹ ماه است که حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند."

لبنیات زاگرس خرم آباد : یکسال بدون حقوق و مزایا
کارگران شرکت زاگرس لبنیات خرم آباد، یک سال است که هیچ گونه حقوق و مزایایی دریافت نکرده اند. شرکت لبنیات زاگرس خرم آباد که ۳۵ کارگر داشت و محصولات لبنی تولید می کرد، هفت ماه است که تعطیل شده و مدیر عامل این واحد مطالبات و حقوق کارگران را پرداخت نکرده است.

صندوق نسوز خرم : ۹ کسری پرداخت دستمزد و مزایا
حدود ۹ ماه است که ۹۰ کارگر این شرکت بخش قابل ملاحظه ای از حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند. کارفرمای این واحد بجای پرداخت حقوق و مزایای کارگران در تلاش است که کارگر جدید استخدام کند و از پرداخت حقوق کارگران شاغل این واحد خودداری کند. کارفرما تعهد کرده بود که تا ۱۵ اسفند حقوق و مزایای کارگران را پرداخت کند.

شرکت الکترونیک مدرن : بدون حقوق از تیر ماه
حدود ۲۰۰ کارگر شرکت الکترونیک مدرن (وابسته به شرکت ملی الکترونیک دماوند) که به وسیله کارفرما اخراج شده اند از تیر ماه تا بحال هیچ گونه حقوق مزایایی دریافت نکرده اند. از دی ماه سال گذشته حق بیمه کارگران پرداخت نشده و در اثر این اقدام کارفرما دفترچه های بیمه کارگران نیز اعتبار ندارند که این امر موجب قطع بیمه درمانی خانواده های این کارگران شده است.

لوله سازی خوزستان : بدون حقوق از مهرماه
کارخانه لوله سازی خوزستان که ۲۵۰ کارگر قراردادی دارد که از مهرماه تا کنون هیچ حقوق و مزایایی دریافت نکرده اند .
  
آبفای روستایی آبادان : ۷ ماه بدون حقوق
حدود ۳۰۰ کارگر آبفای روستایی آبادان ۷ ماه است که هیچ گونه حقوقی دریافت نکرده اند

 پویا نخ : بیکارشدن ۶۰ کارگر  
  ۶۰ کارگر شاغل در شرکت تولیدی پویا نخ ایلام به دلیل تعطیل شدن کارخانه، در روزهای ابتدایی سال بیکار شدند .

شرکت نوش مازنداران : عدم پرداخت کامل حقوق و مزایا
۲۰۰ کارگر این شرکت مدتی است که حق و حقوقشان را به طور کامل دریافت نمی کنند. کارفرمای شرکت نوش که محصول تولیدی آن آب میوه است. کارگران با حداقل حقوقی که از کارفرما می گیرند حتی قادر به تامین معاش اولیه خود نیستند.

نفت گچساران : ۲ بدون حقوق و مزایا  
حدود ۳۰۰ کارگر این شرکت حدود ۲ ماه حقوق و مزایای قانونی خود را نگرفته اند. این کارگران گفتند: برای دریافت مطالبات خود بار ها به مسئولان شرکت نفت مراجعه کرده ایم ولی هیچ کسی پاسخ نمی دهد. کارگران نفت گچساران اعلام کردند :به زودی جلوی فرمانداری این شهرستان تجمع خواهیم کرد .

شرکت پرسان رشت : ۳۸ ماه بدون حقوق
حدود ۳۸ ماه است که کارگران این شرکت هیچ  حقوقی دریافت نکرده اند. در حال حاضر کارخانه پرسان رشت تعطیل است و ۵۱ کارگر این واحد بیکار شده اند.

 قند دزفول : سه سال بیکاری
 بیش از سه سال است که کارخانه قند دزفول تعطیل و کارگران آن بیکار و بلاتکلیف هستند. این کارخانه  حدود ۱۵۰ کارگر داشته و کارگرانش از ابتدای تعطیلی کارخانه تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکرده اند .

کارگاه جوراب بافی لار : بیکاری
کارگاه تولیدی جوراب بافی لار در آستانه سال جدید تعطیل شد. با تعطیلی این واحد تولیدی ۱۶ کارگر با سابقه اخراج شدند که تلاش کارگران برای بازگشت به کار مجدد نتیجه ای در بر نداشته است.

 فرش البرز مازندران : یک سال بدون حقوق
  ۱۰۰ کارگر شرکت فرش البرز حدود یک سال است هیچگونه حقوقی دریافت نکرده اند. شرکت فرش البرز مازندران که یکی از کارخانه های حدود یک سال است که تعطیل شده و تعدادی از کارگران با دریافت حق سنوات سالی سه تا چهار ماه تسویه حساب کرده اند. هنوز۱۰۰ کارگر دیگر این شرکت در انتظار بازگشایی و دریافت مطالبات معوقه خودشان هستند. به دلیل عدم واریز حق بیمه کارگران توسط کارفرما اداره تامین اجتماعی دفترچه های درمانی آنان را نیز مهر نمیزند .

گروه صنایع فلزی : اخراج ۳۰۰ کارگر قراردادی
کارفرمای شرکت صنایع فلزی طی مذاکرات خود با مسئولان وزارت کار حکم اخراج ۳۰۰ کارگر قراردادی این شرکت را صادر کرده است. برخی از این کارگران با داشتن ۱۰ سال سابقه کار بیکار شده اند. بیش از دو ماه است که حقوق و عیدی و پاداش کارگران رسمی شاغل در کارخانه شماره ۲ نیز پرداخت نشده است .

به این وضعیت ضد انسانی باید پایان داد. اما پاسخ چیست؟ یک سرمایه داری دیگر؟ یک بار دیگر اسارت کارگران و مردم زحمتکش در چنگال سرمایه؟ باز هم کالا شدن نیروی کار و قرار گرفتن زندگی کارگر تحت انعقیاد کار برای مزد و قوانین "بازار آزاد"؟ نه! جامعه ایران در آستانه تحولات عظیم اجتماعی قرار گرفته است. مساله فقط بر سر بود و نبود جمهوری اسلامی نیست. مساله بر سر آینده دهها میلیون انسان است. بر سر سرنوشت نسلی از انسانها است که این امکان برایشان فراهم شده است که از شر این مصائب خلاص شوند. تنها برقراری یک جمهوری سوسیالیستی میتواند خوشبختی و رفاه و سعادت را برای همگان تامین کند. جمهوری سوسیالیستی متضمن آزادی، برابری، و رفاه همگان است. این آلترناتیوی است که کارگران کمونیست در مقابل جامعه قرار داده اند. این شعار اول ماه مه کارگران است. اما مادامکه این نظام ضد انسانی بر سرنوشت جامعه حاکم است باید وادارشان کرد به هر انسان آماده به کار بیمه بیکاری مکفی که کفاف یک زندگی انسانی را میدهد، بپردازند. اخراج کارگر باید ممنوع شود. در شرایطی که تنها امکان بقاء فروش نیروی کار است، اخراج به معنای محکومیت به فقر و گرسنگی و فلاکت است.

کارگران برای خلاصی از این وضعیت دهشتناک متشکل شوید. مجامع عمومی خود را تشکیل دهید. به حزب اتحاد کمونیسم کارگری بپیوندید!

مرگ بر جمهوری اسلامی، مرگ بر سرمایه داری
آزادی، برابری، حکومت کارگری
زنده باد جمهوری سوسیالیستی

حزب اتحاد کمونیسم کارگری
۱ مه ۲۰۰۸ – ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۷