در چند روز گذشته شاهد وقایعی بودیم که به جرأت می توان گفت نظیر آن ها را در دهه ی دهشتناک ۶۰ می توان یافت. در پی اعلام برگزاری مراسم ۱۶ آذر و سپس تغییر تاریخ آن، ۵ نفر از بهترین رفقای ما در دانشگاه مازندران با شیوه های وحشیانه ای بازداشت شده و خانه هایشان مورد تفتیش قرار گرفت که بازداشت سه تن از این دانشجویان با اتهامات وقیحانه ی منکراتی صورت گرفته است: حامد محمدی، بهرنگ زندی، میلاد معینی، آرش پاکزاد و حسن معارفی.
در تهران نیز از چندین روز پیش از برگزاری مراسم، دستگیری دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب آغاز شد، به گونه ای که تا لحظه ی شروع تجمع در روز ۱۳ آذر مقابل دانشکده فنی دانشگاه تهران، بیش از ۲۰ تن از دانشجویان چپ با شیوه های مختلف بازداشت شده بودند. وقاحت نیروهای امنیتی به همین جا ختم نشد بلکه طی اقدامی بی سابقه، پس از پایان تجمع نیز در محوطه ی دانشگاه اقدام به تعقیب و دستگیری تعدادی از دانشجویان کردند. بدین ترتیب تا این لحظه تعداد ۲۹ نفر از دانشجویان چپ دانشگاه های تهران، مازندران، اهواز و شیراز ربوده و بازداشت شده اند که بنا به گفته ها، اکثر دانشجویان بازداشتی در تهران در بند ۲۰۹ (بند اطلاعات) زندان اوین به سر می برند.
ولی این بار هم دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی در محاسباتش دچار اشتباه شده است. نه تنها مراسم ۱۶ آذر امسال هم با قدرت هر چه تمام تر برگزار شد، بلکه شهرهای زیادی از سراسر ایران به صحنه ی تجمعات باشکوه دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب در بزرگداشت ۱۶ آذر و حمایت از دانشجویان زندانی تبدیل شد. بدین ترتیب دانشگاه های تهران، تبریز، شیراز، کرمانشاه، سنندج، مشهد، اصفهان و امروز مازندران همبستگی خود را با یک دیگر و حمایت خود را از دانشجویان زندانی اعلام کرده و فریاد زدند که تا آزادی تمام رفقای در بندمان از پای نخواهیم نشست.
امروز جامعه ی ایران در شرایطی ویژه و بحرانی به سر می برد. سایه ی شوم حمله ی نظامی به ایران همچنان بر سر طبقات تحت ستم سنگینی میکند و این خود بهانه ای است برای سرکوب تام و تمام کوچک ترین ندای آزادی خواهی و برابری طلبی در هر نقطه ای از ایران، خواه این ندا برخاسته از دانشگاه باشد، خواه کارخانه ها و یا ....
جالب این جاست همین دولتی که این روزها این چنین دست به سرکوب گسترده می زند، در ماه های آینده انتخاباتی در پیش دارد که قرار است همچون تمام دفعات پیشین تعدادی از مهره های همیشگی خود را همچون غذای گندیده ای که انگار مجبوریم بخوریم پیش روی مردم ایران بگذارد که بالاجبار باز هم تعدادی دست نشانده ی دیگر بر گرده ی مردم ستم دیده ی ایران سوار شوند. ولی این بار دیگر به راستی شعار پوسیده ی "انتخاب از میان بد و بدتر" جواب خشم مردم ایران را نمی دهد. تحریم فعالانه ی انتخابات پیش رو تنها آلترناتیو ماست.
بدین وسیله ما دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب دانشگاه مازندران اعلام می داریم که بازداشت تعدادی هر چند زیاد از رفقایمان نه تنها ما را در ادامه ی راهمان دلسرد و ناامید نمی کند، بلکه انگیزه ای است قدرتمند برای ادامه ی مبارزاتمان در راستای تحقق هدف نهایی مان یعنی استقرار آزادی و برابری در سرتاسر جهان.
دانشجويان دانشگاه آزاد كرمانشاه هم به جمع آزادي خواهان و برابري طلبان پيوستند
بیانیه دانشجویان دانشگاه آزادکرمانشاه
به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو
شانزدهم آذر ماه نماد بیداری دانشگاه در برابر حاکمان و یادآور استبدادستیزی فرزندان ملت است. دانشجو سکاندار هدایت و رهبری لایههای زیرین اجتماع در زمینهی فکر و اندیشه بوده و نام دانشجو همواره با اندیشه، انتقاد و اعتراض گره خوردهاست. ما دانشجویان اعلام میداریم فصل جدیدی در تاریخ دانشگاه در این مرز و بوم آغاز شدهاست. اقدامات کودتاگونهی فرهنگی و حتی نظامی و ایجاد جو خفقان و بازداشت و سرکوب نتوانستهاست دانشگاه را به مکان مورد نظر حاکمیت تبدیل سازد و امروز دانشجو بیدارتر از همیشه، استاده بر پای خود برای خواستههای خود و خلق خود فریاد سر میدهد. آگاهی دانشجو از این حقیقت که او بخش مهمی از جنبش رشد و تکامل اجتماعی جامعه بوده و در ارتباط و همسرنوشتی با دیگر جنبشهای پیشروی اجتماع است، دانشجو را در صف اول مبارزه قرار داده و به عنوان متحد مبارزات کارگران، زنان و تودههای ستمدیده مطرح میکند. دانشجو امروز با آگاهی از این حقیقت و با اعلام اینکه آینده را تنها با دست خود و بر شانههای ملت، و نه با ذرهای اعتماد به لایههای قدرت داخلی و خارجی خواهد ساخت، خواستههای خود را به شرح زیر دنبال میکند:
1- دانشگاه آزاد اسلامی نماد شکست خوردگی اقتصاد بازار و واهی بودن وعدهی آزادی و دموکراسی از طریق مشارکت مالی در ادارهی دولت است. دانشجویان ضمن مخالفت با نحوهی ادارهی سیستم بوروکراتیک دانشگاه آزاد و همچنین اعلام مخالفت جدی با دخالت دولت در ادارهی آن، خواستار کنارهگیری هیأت حاکمهی این امپراتوری و ادارهی مجموعهی دانشگاه بهصورت شورایی و زیر نظر شوراهای منتخب متشکل از دانشجویان هستند.
2- ما دانشجویان ، نسبت به سیستم بوروکراتیک ادارهی دانشگاهها و نیز شیوع فساد اداری و سوءاستفاده از قدرت در آن هشدار داده و با بیان آنکه حوادث دانشگاه رازی هرگز از یاد ما نمیرود، نسبت به آنچه در دانشگاه میگذرد اعلام آگاهی میکنیم.
3- ما دانشجویان نسبت به فضای شبه نظامی و امنیتی دانشگاهها و حضور نظامیان و شبه نظامیان مرتبط با نهادهای بیربط با دانشگاه در این محیط به بهانههای نخنما و کلیشهای مخالفیم و خواستار حفظ مصونیت دانشگاه هستیم.
4- ما دانشجویان نسبت به تفکیک و تبعیض جنسیتی حاکم در محیط دانشگاه، توهین و هتک حرمت دانشجو و تجاوز به حریم شخصی دانشجویان به شدت معترضیم و هیچ کس را در مقامی که مجاز به سلب آزادی انسانها و تهدید و توهین به ما باشد نمیبینیم.
5- ما دانشجویان نسبت به فضای بستهی فکری حاکم در دانشگاه معترضیم و دانشگاه و هیأت حاکمه را که از پول دانشجو تغذیه میشوند در صلاحیت ایجاد محدودیت برای فکر و اندیشهی دانشجو نمیدانیم. ما خواهان بیان آزادانهی افکار و اندیشههای خود در محیط دانشگاه هستیم.
6- ما دانشجویان نسبت به شهریهی پرداختی به شدت معترضیم و خواستار متناسب شدن این مبلغ با امکانات واحدهای آموزشی و سطح علمی آن میباشیم.
7- ما دانشجویان خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط کلیهی دانشجویان زندانی و اسیر، بویژه دانشجویان دانشگاه پلیتکنیک، دانشگاه تهران و دانشگاه رازی کرمانشاه هستیم.
8- ما دانشجویان خود را همبستهی همیشگی طبقهی کارگر و جنبش زنان میدانیم. ما از مطالبات کارگران به شدت دفاع کرده و نیز خواهان لغو قوانین ضد زن و رفع هرگونه تبعیض جنسی و محدودیت بر علیه زنان هستیم.
9- ما خواهان برچیده شدن سیستم کمیتههای انضباطی و لغو کلیهی احکام هستیم و دانشگاه سرمایهمدار را در صلاحیت رسیدگی به چنین مواردی نمیدانیم.
10- ما دانشجویان ضمن اعلام بیزاری از نظام سلطهی جهانی و اعلام امپریالیسم به عنوان دشمن شـماره یک ملتهای جهان سوم، با هرگونه دخالت خارجی، اعم از نظامی و یا به صورت تحریمهای اقتصادی و صدور قطعنامههای تهدیدآمیز از سوی سازمان دول به شدت مخالف بوده و خواهان برقراری صلح در تمام جهان هستیم.
امروز دانشگاه سنگری برای پاسداری از حقوق و آزادیهای ملت است، تا رسیدن به خواستههای مردم، هر روزمان روز دانشجوست.
منبع اصلی : http://www.azady-barabary-01.blogspot.com /
لیست کامل دانشجویان بازداشت شده به همراه نحوه دستگیری چند تن از این دانشجویان
مهدی گرایلو - کارشناسی ارشد ژئوفیزیک دانشگاه تهران
نادر احسنی - فارغ التحصیل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه مازندران
انوشه آزادبر - علوم اجتماعی دانشگاه تهران
ایلناز جمشیدی - ارتباطات دانشگاه آزاد تهران مرکز
بهروز کریمی زاده - اخراجی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
سعید حبیبی - دبیر معذول تشکیلات دفتر تحکیم وحدت
علی سالم - پلی تکنیک
یونس میرحسینی - فنی باهنر شیراز
میلاد عمرانی - شهید رجایی
عابد توانچه - دانشجوی اخراجی دانشگاه پلی تکنیک
صدرا پیرحیاتی - دانشگاه شاهد
روزبه صف شکن - کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران
سعید آقام علی - دانشگاه هنر یزد
روزبهان امیری - دانشکده علوم دانشگاه تهران
نسیم سلطان بیگی - دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه
مهسا محبی - دانشگاه شریف
کیوان امیری الیاسی - کارشناسی ارشد دانشگاه شریف
هادی سالاری - دانشگاه رجایی
امیر آقایی - دانشگاه رجایی
فرشید فرهادی آهنگران - دانشگاه رجایی
سعید آقاخانی
اوختای حسینی - دانشگاه آزاد
سروش هاشم پور - چمران اهواز
حامد محمدی - اقتصاد دانشگاه مازندران
آرش پاکزاد - علوم اجتماعی دانشگاه مازندران
میلاد معینی - مردم شناسی دانشگاه مازندران
بهرنگ زندی - مردم شناسی دانشگاه مازندران
حسن معارفی - دانشگاه مازندران
نحوه دستگیری چند تن از این دانشجویان
بهروز کریمی زاده بین ساعت ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ دوشنبه حوالی چهارراه امیرآباد دستگیر شده است. عوامل دستگیری وی سرنشینان دو پژو ۴۰۵ پلاک عادی یکی به رنگ یشمی و دیگری به رنگ مشکی بوده. برای تفتیش خانه، سه نفر با بهروز وارد خانه شده بودند و کامپیوتر شخصی وی به علاوه ی تمام سی دی ها و آرشیو نشریه ی خاک را با خود می برند. در ضمن ظاهراْ پس از پایان تفتیش خانه ۴ ایران چک پانصد هزار تومانی از خانه ی بهروز مفقود شده است. یکی از مأمورین لباس شخصی خود را رضایی معرفی کرده بود.
سعید حبیبی حدود ساعت ۱۰۳۰ تا ۱۱۰۰ در بازگشت از محل کارش دستگیر شد. از آنجایی که می دانیم وی در آن زمان سوار ماشین شخصی اش بوده، ظاهراْ دستگیری او با خشونت همراه بوده است. به دلیل این که سعید در چند روز اخیر در حال اسباب کشی بوده، کیس کامپیوتر او و بسیاری وسایل دیگر در صندوق عقب ماشینش بوده که علاوه بر خود ماشین، تمام آن وسایل نیز ضبط شد. حوالی ساعت ۱۴۰۰ بعدازظهر ۲ مأمور با مجوز تفتیش به خانه ی وی رفته و هر چه کاغذ داشته با خود می برند. طبق اخبار رسیده مأموران با تهدید و ارعاب با پدر سعید صحبت کرده اند.
مهدی گرایلو حوالی ساعت ۰۹۱۵ تا ۰۹۴۵ صبح روز یکشنبه پس از خروج از خانه بازداشت شد. حوالی ساعت ۱۵۳۰ یک سمند پلاک عادی حامل دو مأمور لباس شخصی کنار خانه ی او پارک میکند. مأمورین خیلی محترمانه به خانه ی او می آیند و کیس، همه ی سی دی ها و همه ی نشریات او را با خود می برند و خانواده ی او می گویند که نحوه ی برخورد با مهدی دقیقاْ مشابه برخورد ما با شماست. مهدی گرایلو را دوشنبه ساعت ۱۰۰۰ به دادگاه انقلاب می برند. به خانواده ی وی نیز که از قبل در دادگاه حاضر بودند گفته می شود که شما نباید امروز به این جا می آمدید! ما با شما تماس می گیریم! اما ظاهراْ نام مهدی در لیست دادگاه انقلاب وجود داشته است.
انوشه آزادبر و ایلناز جمشیدی در ساعت ۱۴۰۰ روز یکشنبه در خانه ی محل زندگی انوشه دستگیر شدند. ابتدا دو مأمور زنگ خانه ی او را زدند و از او خواستند که پایین برود و به چند سوال پاسخ بدهد. اما وقتی دیدند که وی پایین نمی رود در را به نحوی باز می کنند و بالا می آیند. چند دقیقه بعد وقتی برادر وی احسان آزادبر به خانه می رود او را نیز دستگیر می کنند. احسان دیروز آزاد شد. طبق گفته های خانواده ی آن ها، کیس کامپیوتر انوشه و لپ تاپ احسان به علاوه ی تمام مستندات نشریه ی آرمان نو در همان لحظه ضبط می گردد. بنا به شنیده ها، اتهام انوشه آزادبر، حمل مواد مخدر و مشروبات الکلی می باشد!!!